Gröna oliver till och i maten

Likt sin kusin från Kalamata så är även den gröna Halkidiki-oliven en perfekt kompanjon i all slags matlagning. Ät dem hela, hacka dem i köttfärssåsen, krossa dem och marinera. Möjligheterna är oändliga. Grekiska gröna oliver är större och har mer fruktkött och är därför perfekt som ingrediens i röror och tapenader, men även till grytor och såser. Smaka dig fram till just din perfekta kombination.

På Fontana.se hittar du recept och andra goda tips. Här är några exempel på goda maträtter med de grekiska gröna oliverna:

kalamataoliver
Fontanas grekiska sallad

Tapenad av gröna oliver,
sardeller och vitlök

Skölj grönsakerna väl, hacka dem i bitar och blanda i en skål. Häll över dressingen, strö över oliver och osten på toppen. Dekorera med salladskapris. Servera som sidorätt till grillat kött.

> Läs hela receptet

Grilloumipizza med kalamataoliver

Grekiska pannbiffar
med hackade oliver

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg, arbeta deg 8-10 minuter. Låt degen jäsa under en bakduk i 30 minuter. Stek under tiden lammfärsen i lite olivolja.

> Läs hela receptet

Pasta med kalamataoliver och fetaost

Krossade oliver med citron- och vitlöksmarinad

Koka pastan och sila bort vattnet. Hacka de soltorkade tomaterna och rödlöken. Rör samman pastan med creme fraiche, tomaterna, rödlöken och hackad oregano i en skål.

> Läs hela receptet


100% grekisk